Graag stellen we je voor aan Bart Kok! Boer op boerderij De Polderhoen in Lelystad.

De boerderij werkt al 25 jaar biologisch en was bij de start in 1988 het eerste natuurlijke  kippenmestbedrijf in Nederland!

De dieren en het voer
De Polderhoen is een speciaal ras en verschilt enorm vergeleken met een gangbare kip. Het is een Franse kip (om precies te zijn de Hubbard JA757) en is 14 jaar geleden gekozen omdat het een langzaam groeiend, sterk ras is. Daarom is dit ras erg geschikt om natuurlijk gehouden te worden. Ter vergelijking: een gangbare kip weegt na zes weken 2,2 kilogram, terwijl een Polderhoen na zes weken 1 kilogram weegt en na elf weken 2,6 kilogram.
De kip krijgt dus de tijd om te groeien en dat is beter voor de kip en voor het vlees. Het vlees van de Polderhoen heeft namelijk meer smaak en een stevigere structuur dan gangbaar kippenvlees.

De Polderhoen wordt op een natuurlijke manier gehouden en heeft daarom een veel diervriendelijker leven dan gangbare en scharrelkippen. Een kip leeft langer, krijgt natuurlijk voer, heeft meer ruimte en kan buiten rond scharrelen.

Verder gebruikt boer Bart geen hormonen, antibiotica of andere medicijnen voor de kippen. Ze worden dus 100% natuurlijk gehouden, zoals je van onze boeren gewend bent!